Privatlån – mycket lägre ränta än sms-lån och snabblån

Privatlån vs sms-lån och snabblånSMS lån och Snabblån är lån som ofta har väldigt höga kostnader. Det är viktigt att förstå att det kostar pengar att låna pengar genom avgifter och ränta. Den effektiva räntan när den egentliga kostnaden för ett lån. Den effektiva räntan räknar med både avgifter som kommer med lånet och den nominella räntan(låneräntan) lånet har.

Sms-lån och Snabblån har ofta skyhög effektiv ränta. Om du tex lånar 10 000 kr hos Monetti i 6 månader har du en årlig effektiv ränta på 178%! Det betyder att kostnaderna för att ha detta lånet i 6 månader är nästan lika stora som lånet. Du måste betala tillbaka 18900 kr på 6 månader för att låna 10 000 kr. Kostnaden för att ha detta lånet är 8900 kr (dvs 178% ränta x 10 000 kr/2). Detta är väldigt dyrt.

Med tex Bank Norwegian privatlån kan du låna pengar mycket billigare. Här är årsräntan mellan 8,99% – 22,49%. Hos Lendo kan du få en ränta på så lågt som 3%. Både Bank Norwegian och Lendo lånar ut lån från 5 000 kr. Vi rekommenderar at ansöka hos dessa istället för att ansöka snabblån eller sms-lån som ofta är 2 – 10 gånger dyrare.

Är du interesserad i ett privatlån? Här är två av de mest populära privatlånen. Bank Norwegian som kanske är den mest flexibla banken använder inte längre lånemäklare. Ansök både på Bank Norwegian och Lendo och jämför så att du får det bästa erbjudandet.

Bank Norwegian privatlån
Bank Norwegian logo

Bank Norwegian finns inte hos lånemäklare.

Låna mellan 5 000 – 600 000 kr
– Flexibel bank som godkänner många ansökningar.
– En trygg och stor bank med bra service.

 • Återbetalningstid 1 – 15 år.
 • Uppläggningsavgift 399 kr.
 • Månadsomkostnad 19 kr.
 • Ränta från 8,99%.

privatlån tärningskast 6 Ansök här!
Svar direkt med BankID
Låna mellan
10 000 – 500 000 kr

– Sveriges största lånemäklare.
– Bra service & snabbt svar.
– Du kan få låneskydd.

 • Återbetalningstid 1 – 15 år.
 • Uppläggningsavgift 0 – 795 kr.
 • Månadsomkostnad 0 kr.
 • Ränta från 3,85%.

privatlån tärningskast 6 Ansök här!
Svar normalt inom 24 timmar
Låna mellan
10 000 – 500 000 kr

– En duktig lånemäklare.
– Utmärkt service.
– Bra på att förhandla lån.

 • Återbetalningstid 1 – 15 år.
 • Uppläggningsavgift varierar.
 • Månadsomkostnad varierar.
 • Ränta från 2,95%.

privatlån tärningskast 6 Ansök här!
Normalt inom 24 timmar

 

Privatlån är normalt ett bra sätt att samla dina lån om man har dyra kreditkortsskulder, sms-lån, snabblån eller andra dyra krediter. Hitta ett privatlån istället.

Vad är skillnaderna mellan Privatlån och Snabblån/SMS-lån

De två viktigaste skillnaderna mellan privatlån och sms-lån och snabblån är att SMS- och Snabblån fokuserar på mindre belopp. Ofta ligger lånestorleken på dessa mellan 500 kr – 40 000 kr. Storleken på Privatlån är normalt mellan 5 000 kr – 500 000 kr. Så med smålån som SMS- och Snabblån kan du låna mindre pengar, medan du kan låna mera pengar med privatlån.

En annan väsenlig faktor är återbetalningstiden. SMS- och Snabblån har ofta kortare återbetalingstid än privatlån. Dessa har ofta en löptid på mellan 1 – 12 månader. Ett privatlån har normalt löptid på mellan 1 – 15 år. Med ett privatlån har du alltså längre tid på dig att betala lånet.

Några lån har också löpande kredit. Det fungerar likt som ett kreditkort. Då kan du betala av lånet så snabbt du vill.

Ju snabbare man betalar tillbaka ett lån ju mindre blir kostnaderna för lånet. Det kan vara en fördel med att ta ett lån på en kort löptid pga kostnaden på lånet då går ned. Viktigt att förstå är att SMS- och Snabblån ofta har så hög ränta att månadsräntan motsvarar årsräntan på ett Privatlån. Så tyvärr är det sällan att man spar några kostnader på att ta SMS-. och Snabblån.

Den korta återbetalningstiden kan också vara en nackdel. Om du inte klarar att betala tillbaka lånet så snabbt som planerat stiger kostnaderna för lånet mycket snabbt.

Vi rekommenderar inte att man tar ett snabblån annat än i yttersta nödfall sen kostnaderna med dessa lån normalt sätt är så hög. Vi rekommenderar att du hellre hittar ett privatlån eller ett annat lån för att lösa dina finansieringar.

SMS-lån, SMS-banklån, SMS lån, Snabblån, Snabb lån, Snabba lån, smålån, små lån

 

Privatlån – mycket lägre ränta än sms-lån och snabblån
9 Total Score

User Rating: Be the first one!
No Comments

Leave a reply