Bigbank

Bigbank

En översikt av Bigbank Privatlån

 • Lånebelopp 10 000 – 250 000 kr
 • Återbetalningstid 1 – 12 år.
 • Effektiv ränta 5,76% – 24,43%
 • Uppläggningsavgift 695 kr
 • Månadsomkostnad 40 kr

Ansökningskrav

 • Du har fyllt 20 år och lånet ska vara återbetalt senast vid 75 års ålder.
 • Du får maximalt ha 5 betalningsanmärkningar. Samtliga av dessa måste vara äldre än 6 månader gamla.
 • Har varit folkbokförd i Sverige minst 3 år.
 • Fast inkomst från Sverige på minst 115 000 kr/år från anställning eller pension.

Låna mellan 10 000 –  250 000 kr med Bigbank utan säkerhet. Du kan använda pengarna till vad du vill. Tryck på ansök knappen och fyll i schemat så får du svar med en gång. Hela ansökningsprocessen kan fullföras på internet och du kan signera med BankID.

Bigbank privatlån passar bra till dig som önskar att realisera dina privat projekt som att renovera huset, reparera bilen eller till andra viktiga ändamål. Privatlån ägnar sig också utmärkt till att samla dyra smålån och kreditkortsskulder eftersom du då kan få ned din ränta.

Bigbank översikt

 • Låna 10 000 – 250 000 kr utan säkerhet
 • Nominell ränta 5,00% – 23,50%
 • Effektiv ränta 5,76% – 24,43%
 • Du får svar på din ansökan omedelbart
 • Ansök om lån digitalt med BankID

Vilka är Bigbank?

Bigbank är en bank ifrån Estland som har en filial i Sverige som heter Bigbank AS Sverige Filial. Huvudkontoret ligger i Tallin och banken fokuserar på privatlån och sparande till den privata marknaden. Bigbank erbjuder privatlån mellan 10 000 – 250 000 kr till en återbetalningstid på 1 – 12 år och en effektiv ränta på mellan 5,76% – 24,43%.

Med Bigbank kan du använda lånet till vad du vill, som till exempel att:
– Renovera huset, sommarstugan eller båten.
– Samla smålån och andra dyra krediter som kreditkortsskulder.
– Andra privata projekt.

Bigbank erbjuder inte lån som tas i syfte att köpa eller behålla äganderätten till hus, tomträtt eller bostadsrätt.

Du kan när du vill betala tillbaka hela eller delar av lånet utan någon extra kostnad

Privatlån är ett snabbt och flexibelt sätt att ta lån. Det är perfekt för att refinansiera dyra smålån och andra krediter.


Fördelar med Bigbank privatlån

 • Du får svar på ansökan omedelbart.
 • Helt ok ränta.
 • Högt maxbelopp.

Nackdelar

 • Kunde ha vart en lägre bästa ränta.

Ansökningskrav hos Bigbank

 • Du har fyllt 20 år och lånet ska vara återbetalt senast vid 75 års ålder.
 • Du får maximalt ha 5 betalningsanmärkningar. Samtliga av dessa måste vara äldre än 6 månader gamla.
 • Har varit folkbokförd i Sverige minst 3 år.
 • Fast inkomst från Sverige på minst 115 000 kr/år från anställning eller pension.

Det görs alltid en kreditvärdering av dig innan du får ett låneerbjudande.


Priser på privatlån hos Bigbank

Lånebelopp 10 000 – 250 000 kr
Återbetalningstid 1 – 12 år
Nominell ränta 5,00% – 23,50%
Effektiv ränta 5,76% – 24,43%
Uppläggningsavgift 695 kr
Administrationsavgift 40 kr per månad
Betalningspåminnelse 60 kr per brev
Förseningsavgift 125 kr
Inkassokrav 180 kronor
Avbetalningsplan 170 kronor
Ändring av övriga villkor i kontraktet 695 kronor
Uppsägningsbrev 300 kronor

Tilläggstjänster
Saldointyg för lånet (endast via e-post) 0 kronor
Övriga avier 100 kronor
Kopia av handling: Första sidan 100 kronor, följande sidor 5 kronor per sida.

Förtidsinlösen av kreditbeloppet Vid förtidsinlösen av kreditbeloppet har Bigbank rätt att ta ut en ränteskillnadsersättning med högst 1 % av det förtidsbetalade beloppet i enlighet med 2.4 i de allmänna villkor för konsumentkreditavtal
Förtida uppsägning av Fastränteplacering*** 2% av insatt belopp, minimum 500 kronor

Prisexempel hos Bigbank: Exempel som innehåller uppläggningsavgift. Den nominella räntan är mellan 5,00 % – 23,50 % och bestäms efter kreditprövning. Vid exempelränta 10,95 % blir effektiva räntan 12,61 % på ett annuitetslån om 85 000 kr på 10 år. Uppläggningsavgift vid ingående av lånekontrakt är 0 kr vid ansökan via bigbank.se. Totalbelopp att återbetala – 145 164 kr till en månadskostnad om 1 210 kr. Bigbank erbjuder inte lån som tas i syfte att köpa eller behålla äganderätten till hus, tomträtt eller bostadsrätt.

Grundkrav till den som ansöker hos Bigbank

Du måste ha fyllt 20 år och lånet ska vara återbetalt senast vid 75 års ålder. Du får maximalt ha 5 betalningsanmärkningar. Samtliga av dessa måste vara äldre än 6 månader gamla. Du måste ha varit folkbokförd i Sverige minst 3 år. Du måste ha en fast inkomst från Sverige på minst 115 000 kr/år från anställning eller pension. Bigbank erbjuder inte lån som tas i syfte att köpa eller behålla äganderätten till hus, tomträtt eller bostadsrätt.

Privatlån – ett lån utan säkerhet

Med ett privatlån kan du göra precis vad man vill för pengarna och du behöver inte ställa någon säkerhet för att få lånet. Du kan med andra ord förverkliga ett projekt, renovera köket, refinaniera andra lån, fixa bilen eller åka på en spännande resa eller något annat. När du ansöker öm privatlån är det normalt en fördel att ha en medsökare. Då är det större chans att du får lån och att du får låna så mycket som du behöver för att göra det du skall.

Samla dina lån

Privatlån ger dig möjligheten till att samla lån om du har dyra sms-lån, kreditkortsskulder eller andra dyra lån och krediter. Genom att samla dina lån kan du spara mycket pengar.  När man samlar smålån till ett privatlån så får man ofta betydligt lägre ränta, vilket betyder att du får mer pengar över i plånboken. I tillägg får du bara avgifter hos en långivare istället för hos flera. Har du många smålån, inte vänta se på dina möjligheter.

Hur snabbt får man utbetalt ett privatlån?

Normalt betalas pengarna ut inom 1 – 3 dagar efter att du har signerat din ansökan och banken har mottagit ditt skuldbrev.

Hur bestäms räntan?

Räntan på ditt lån bestäms efter att din ansökan är behandlad. Ju bättre din ekonomi ser ut ju mer kan du låna och ju bättre ränta får du som regel. Räntan baseras på hur stort belopp du vill låna och på dina individuella ekonomiska förutsättningar, så som din inkomst och din kredithistorik.


Om Bigbank

Bigbank är en eständs bank som har huvudkontoret i Tallin som blev grundad 1992. Banken har tillstånd att driva bank i Sverige genom Bigbank AS Filial Sverige. Finansinspektionens uppgift är att säkerställa förtroendet för finansmarknaden genom att ingripa mot företag som inte följer gällande regler.

Bigbank hade vid utgången av 2018 ca 436 anställda, en balansräkning på 528 miljoner euro och ett eget kapital på 121 miljoner euro.

Deras ide och grundläggande syfte är att göra vardagsekonomi enkelt, och därmed möjliggöra för sina kunder att förbättra sin livssituation. Det gör de genom erbjuda enkla och flexibla spar- och låneprodukter för alla behov.

Deras fastränteplaceringar omfattas av insättningsgarantin. Insättningsgarantin innebär att Estländska staten med dess Garantifond garanterar de pengar du har satt som fastränteplacering hos de. Det betyder att du som kund får ersättning av den Estländska staten om banken går i konkurs eller om Finansinspektionen beslutar att insättningsgarantin ska träda in.

Insättningsgarantin ersätter kapital och upplupen ränta upp till ett maximalt belopp motsvarande 100 000 euro per person. Mer information om Garantifonden och garantisystemet finns på Estlands Garantifonds webbplats.