fbpx

Snabblån

Vi har samlat de ledande och mest populära snabblånen för att göra det enkelt för dig att hitta det bästa låneerbjudandet. Jämför snabblån och hitta det lånet som passar bäst till dig. Alla lån har snabb utbetalning, välj mellan kontokredit eller vanligt lån. Ansökan är gratis och inte bindande.

 • 1 000 – 45 000 kr
  Lånebelopp
  4 – 46 mån.
  Återbetalningstid
  0 kr
  Uppläggningsavgift
  47,64%
  Effektiv ränta
  Svar direkt
  • Kan acceptera betalningsanmärkning
  • Kreditupplysning med Creditsafe
  • Direktutbetalning till Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken
  Utnyttjad kredit om 10 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 12 145 kr (snitt 1012 kr per månad). Effektiv årsränta: 47,64%. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 39,60%. Läs mer
  Det här år en högkostnadskredit
  Om du inte kan betala tilbaka hela skulden rikerar du en betalingsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun.
  Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se
 • 1 000 – 50 000 kr
  Lånebelopp
  1 - 6 år
  Återbetalningstid
  0 kr
  Uppläggningsavgift
  6,7 % - 25,6 %
  Effektiv ränta
  • Mycket lägre ränta än de flesta smålån
  • Flexibel kontokredit - Northmill tar UC
  • Direktbetalning: Till Swedbank, Nordea, SEB, DanskeBank, SHB
  Prisexempel: Vid kredit om 50 000 kr till 12,9 % årsränta (rörlig) under ett år med 12 återbetalningar, en uttagsavgift om 195 kr samt en administrativ månadsavgift om 19 kr blir totalt belopp att återbetala 53 999 kr (4 500 kr per månad) och den effektiva räntan 15,4 %.Läs mer
 • 1 000 - 150 000 kr
  Lånebelopp
  1 - 10 år
  Återbetalningstid
  0 kr
  Uppläggningsavgift
  8,57% - 264%
  Effektiv ränta
  • Din ansökan går till över 20 långivare
  • Du kan välja bästa lånet
  • Bisnode och Creditsafe på lån under 30 000 kr
  Ränteexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05% nom. ränta med en återbet.tid på 24 mån. med 24 avbet. om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings-/aviavgift ger en eff. ränta på 29,4 procent. Totalt att återbetala blir 38 808 kr.Läs mer
  Det här år en högkostnadskredit
  Om du inte kan betala tilbaka hela skulden rikerar du en betalingsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun.
  Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Vad är ett Snabblån?

Ett Snabblån är är en benämning på mindre lån, oftast mellan 500 kr – 50 000 med snabb utbetalning. Snabblån kallas också för smslån, smålån, mikrolån, mobillån och liknande.

De första smålånen som kom på marknaden kallades sms-lån. Anledningen till att dessa lånen kallades för smslån var att man faktiskt ansökte om och tog dessa lånen via sms. Det är därför att många fortfarande kallar snabblånen och smålånen för sms-lån.

Varför ta ett snabblån istället för ett privatlån?

Det är flera skillnader mellan snabblån och privatlån. De största anledningarna folk ansöker om snabblån är att det är enklare att bli beviljad ett snabblån och att pengarna blir utbetalade väldigt fort.

Snabbare utbetalning på snabblån

En annan fördel är att man får ett snabblån utbetalt snabbare än ett privatlån. De flesta långivarna har direktutbetalning till flera banker. Så om det verkligen kniper och man behöver pengar med en gång så kan ett snabblån vara att rekommendera.

Varför är det enklare att bli beviljad ett snabblån än ett privatlån?

De största anledningarna är att räntan på snabblånen är högre och att lånesumman är lägre. Detta betyder att risken för banken att bevilja ett snabblån är lägre, då behöver man inte vara lika sträng på lånekraven. Man kan tillåta att de med lite lägre intäkt och mindre solid ekonomi att få låna pengar.

Skillnaden mellan snabblån och privatlån

Den ena skillnaden är att snabblån har i genomsnitt mindre lånesumma än privatlån. Snabblån sträcker sig från 500 – 50 000 kr medan privatlån normalt sträcker sig mellan 5000 – 600 000 kr.

Det andra som skiljer sig är att genomsnittsräntan på snabblån är mycket högre än på privatlån. Årsräntan på snabblån är oftast mellan 35 – 40% medan på privatlån är räntan mellan 2,9% – 29,9% på De flesta snabblån är så kallade högkostnadslån där den effektiva räntan är på över 30%. På en del typer av snabblån, beroende på lånesumma, kan den effektiva räntan komma upp i flera hundra procent. Anledningen till att den effektiva ränta kan bli så hög är att den del långivare har höga avgifter relativt sätt till lånebeloppets storlek.

Privatlån tas nästan alltid kreditupplysning med UpplysingsCentralen även om det finns undantag. De flesta långivarna för snabblån tar kreditupplysning via andra företag som Creditsafe och Bisnode.

Snabblånen läggs oftare upp som en kontokredit med minstabelopp och flexibel återbetalningstid medan privatlån oftast tas som ett vanligt lån med en återbetalningstid som ett annuitetslån.

Hur fungerar ett Snabblån?

Hela ansökningsprocessen är digital och man får nästan alltid svar på ansökningen direkt. Efter att man har fått svar på ansökan blir lånet, i princip alltid, utbetalat snabbt, antingen via direktutbetalning eller via vanlig banköverföring till ditt konto.

När man ansöker om ett lån tas det alltid en kreditupplysning. I ansökan fyller man i sina uppgifter som namn, adress, inkomst, arbetssituation och så vidare. När du har fyllt i alla uppgifter skickar du in din ansökan och legitimerar dig via Bank ID eller med annan e-legitimation.

Med ett snabblån får man snabbt svar på sin ansökan och blir man beviljad får man lånet utbetalat snabbt. Därför kallas lånet det det kallas.

Hur snabbt betalas smålån ut?

De flesta lånen betalas ut omedelbart eller samma dag. Det är flera faktorer som spelar in på hur fort pengarna är inne på ditt konto. Här de vanligaste faktorerna som påverkar utbetalningstiden:

 • Vilken tid på dygnet du lämnar in din ansökan
 • Använder sig långivaren av direktutbetalning eller inte
 • Har du konto i banken dit eventuell direktutbetalning kan ske
 • Vilken bank du och långivaren använder
 • Uppfyller du eller uppfyller du inte långivarens krav
 • Uppfyller du inte kraven kan du behöva att skicka in kompletterande uppgifter

Om du verkligen behöver pengar med en gång kan det vara smart att se efter hur långivarna gör sin utbetalning. Se på följande kriterier:

 • Har långivaren direktutbetalning
 • Vilka är öppettiderna
 • Använder du och långivaren samma bank på direktutbetalning
 • Hur snabbt utlovas utbetalningen
 • Är du innanför lånekraven till banken? Uppfyller ansökningsvillkoren? Om du inte uppfyller lånekraven kan du inte räkna med att få några snabba utbetalningar.
 • Läs igenom lånekraven innan du ansöker så att du inte ansöker i onödan.

Vilka är de ledande långivarna för smålån?

Det finns ganska många aktörer på marknaden. De populäraste långivarna är Ferratum, Northmill och Klara Lån.

Fördelar med snabba mindre lån

Den kanske viktigaste fördelen med snabblån är att den ger folk med lite sämre ekonomi chansen till att få låna pengar i trånga ekonomiska situationer. För de som inte har pengar och det händer något oförutsett är det viktigt att ha möjligheten till att få finansiering. Om kylskåpet eller bilen går sönder kan det vara mycket viktigt att ha tillgång till kapital.

Det är inte lika hårda ansökingskrav som på privatlån. Snabb process, du kan ansöka med BankID, få svar snabbt och få utbetalningen direkt. De flesta långivare tar kreditupplysning med alternativa företag som Bisnode och Creditsafe.

Nackdelar med smålån

Lånet kostar mycket, räntan är hög. Den största nackdelen är att snabblån är dyra. De flesta smålån har en effektiv ränta på över 30%. Det är så lätt att ansöka om pengar att folk kan bli frestade till att låna pengar till mindre viktiga saker.

Amorteringstiden är ofta kort. Kort amorteringstid kan ställa till det med återbetalningen om låntagaren har dålig ekonomi. Många smålån är ett kreditkonto som fungerar som ett kreditkort. Att ha ett kreditkort kräver självdisciplin och det är ett faktum att många människor inte har det när det kommer till sin ekonomi.

Vårt råd är oavsett att inte ta för många högkostnadslån. Det är aldrig bra för sin ekonomi att ta lån med hög ränta oavsett vilken typ av lån du tar.