Jämför företagslån

Det är ett vanligt problem för små och nystartade företag att få brist på kontanter. Företaget kanske går bra men du har i en tillväxtfas och du har tillfälligt lite för lite kontanter. En lösning för problemet kan vara att ta ett företagslån till ditt företag.

Våra toppval för företagslån

    • Kostnadsfri ansökan med endast 1 UC
    • Din ansökan går ut till över 20 långivare
    • Du kan välja bästa lånet
    Lånebelopp: 10 000 - 4 000 000 kr
    Återbetalningstid: 1 mån - 5 år.
    Samarbetspartners: 22 stk
    Utbetalning: Ofta samma dag.
    Snabbt svar
    • Ansök kostnadsfritt hos flera långivare
    • Endast en kreditupplysning
    • Möjlighet till EU-lån med 20 % borgenkrav
    Lånebelopp: 50 000 – 3 000 000 kr
    Återbetalningstid: 6 mån – 5 år
    Samarbetspartners: 18 stk
    Svarstid: Inom 24h
    • Helt digital ansökan
    • Snabbt svar med offert via email
    • Ansökan är inte bindande.
    Lånebelopp: 10 000 – 2 000 000 kr
    Återbetalningstid: 1 – 36 mån.
    Svarstid: Samma dag
    Utbetalning: Inom 24 timmar.
Lån anpassade för dig

Företagslån kan lösa problemet med för långsam kontantström

När ett företag expanderar måste man köpa mer och mer varor eller tjänster varje månad. Det tar ofta 2 – 4 månader innan man får betalt för de varorna eller tjänsterna man har sålt på grund av fakturabetalning. En faktura har ofta betalning på upp 1 – 3 månaders fördröjning. Kostnaderna däremot kommer ofta direkt.

Tillgång till pengar är helt vitalt för att företaget skall kunna gå framåt och expandera. Affärsidén kan påverka hus kontantströmmen ser ut på kort eller lång sikt. Som företagare måste du ha en solid plan för att tackla framtiden. Brist på pengar kan betyda att det kommer mindre intäkter, så det kan vara mycket viktigt att ha tillgång till kontanter.

Rätt lån för ditt företag

Det finns många olika sätt att låna pengar på. Som företagare är det viktigt att du ser på alla olika möjligheter du har innan du tar upp ett lån. Om du skall låna pengar måste du först ta reda på hur mycket pengar du behöver och små måste du ha en solid och realistisk plan för hur snabbt du skall betala tillbaka lånet. Eller sälj dina fakturor via factoring för att finansiera din verksamhet.

Lånemöjligheter även för nystartade bolag

När man har ett nystartat företag kan det vara svårt att få låna pengar eftersom ditt företag inte har någon inkomsthistorik eller kredithistorik. Detta är ett dilemma för många. Brist på finansiella möjligheter kan göra att företaget aldrig får chansen att blomstra upp. Det är ofta att unga företag behöver tillskott av kapital, men har svårt att få det.

Företagslånen på denna listan är långivare som ofta är lite mer flexibla än de traditionella bankerna. Fördelen med dessa aktörerna är att ditt företag kan ha större möjligheter till att få lån, även om räntan kanske kan vara lite hög hos några aktörer. Man kan tycka vad man vill om företagslån men faktum är att de gör att fler företag får chansen att låna pengar.

Andra finansieringslösningar

Factoring är en finansieringslösning som används i allt större utsträckning inom näringslivet, ofta som ett komplement till ett banklån. Factoring går ut på att företag säljer eller belånar sina fakturor genom att bolag erbjuder factoringtjänster.

Företagslån bildLåna som enskild företagare

Om du är enskild företagare så är du och ditt företag en och samma fysiska person. Detta ger dig lite fler möjligheter. Du kan som enskild företagare låna pengar till ditt företag genom dig själv med hjälp av lån till privatpersoner, så kallade privatlån. Om det är att rekommendera måste du själv avgöra. Räntan kan variera ganska mycket och om det är värt det kan bero på vilket ränteerbjudande du får. Här kan du jämföra privatlån.

*Den nominella räntan sätts individuellt baserat på din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Läs mer på webbsidan till långivarna för att se tillkommande avgifter och prisexempel.

Registrera ditt företag

Har du bestämt dig för att starta företag? Här får du hjälp att planera och komma igång med ditt företag, till exempel att välja företagsform, företagsnamn, skapa en affärsplan och registrera ditt företag.